Sopronban és Győrben is loptak a most elfogott ajkai keréktolvajok (videóval)

2017.05.25. 11:41

Téglára rakták a kocsikat, majd ellopták a kerekeket.

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást folytat B.-H. Sándor 29 éves és Cs. Gergő szintén 29 éves ajkai lakosok ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrségre érkezett bejelentés május 7-én arról, hogy az előző nap éjszakáján ismeretlen tettesek Sopronban, a Balfi úton lévő parkolóban álló két személyautó kerekeit ellopták.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők béléstestekkel, illetve téglákkal bakolták fel a kocsikat, így szerelték le azok kerekeit.

A soproni nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást követően azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit, akiket május 23-án Ajkán elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 29 éves B.-H. Sándort és társát Cs. Gergőt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak kihallgatásukkor elismerték a bűncselekményeket, és bevallották, hogy nemcsak Sopronban, hanem Szombathelyen, Körmenden és Győrben is loptak hasonló módszerrel autógumikat.

Forrás: police.hu