Hajdúszoboszlón épít új csarnokot a Leier

2016.08.26. 12:04

A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít.

Az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. másfél milliárd forintból valósítja meg a beruházást, és 2017 tavaszára fejezheti be - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

A közel kétezer négyzetméteres csarnokban a legkorszerűbb technikával készülő betonelemeket és díszburkolati termékeket gyártják majd, amelyek a hazai piac mellett a szomszédos országokba is kerülnek.

A csarnok és a hozzá tartozó gyártó-gépsor, valamint a kiszolgáló létesítmények előre gyártott elemekből épülnek fel, a munkálatok még ebben az évben elkezdődnek. Jelenleg a földmunkák és a régészeti ásatások zajlanak.

Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő  Leier Hungária Kft. 31 éve van jelen Magyarországon. Hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője, a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbetonszerkezeteket, födémrendszereket, kéményrendszereket, kültéri burkolatokat, kertépítő elemeket, mélyépítő és környezettechnikai rendszereket, valamint Durisol fabeton termékeket gyárt.

Illusztráció - a képen a győri előregyártott betonelem üzem látható. Fotó: leier.hu

Kiemelkedő terméktípust képviselnek az előre gyártott fal és födémelemek, a gyors és pontos beépítés miatt, amely fontos szempont a jelenlegi beruházások életében, a szakemberhiánnyal küzdő hazai piacon is.

A vállalat többségében belföldön értékesíti termékeit, de a környező országokban, ezen belül főként Ausztriában és Szlovákiában is számottevő piaca van.

A cég Magyarországon ezer, csoportszinten mintegy kétezer embert foglalkoztat.

A cégcsoport hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.

A Leier Hungária Kft. közel 23 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy hárommilliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételt. Adózás utáni nyeresége tavaly 2,8 milliárd forint volt.

A cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly közel 180 millió euró volt, amely szintén emelkedett, és az idén is további növekedést várnak.

Az építőanyag üzletág mellett a Leier csoport az ingatlanmanagement, a személygépkocsi kereskedelem és a fémmegmunkálás ágazataiban is jelen van