Üzletek, éttermek és irodák nyílnak a teljesen átépülő tatabányai Fő téren

MTI

2017.01.13. 10:54

Az önkormányzat és egy magánbefektető jóvoltából közösségi tér jön létre két új épülettel és mélygarázzsal még az idei év során.

Tatabánya önkormányzata uniós forrásokból 1,7 milliárd forintot nyert el a Fő tér és környéke átépítésére. A beruházásba magánbefektetőt is bevonnak, aki üzletházat és szolgáltatóközpontot épít a téren. Az önkormányzat a pályázat forrásaiból mélygarázst hoz létre, továbbá egy közösségi teret alakít ki – mondta el Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A polgármester hozzátette: az üzletház építésére projektcéget hozott létre a városüzemeltetést végző, önkormányzati tulajdonú T-SZOL Zrt. és a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. (a Talentis csoport tagja). A T-SZOL Zrt. a terület biztosításával szállt be a cégbe, annak ötvenszázalékos tulajdonrészét birtokolja.

A közös cég két épületet emel a téren. A kisebb, 300 négyzetméteres létesítményben kapnak helyet a városban működő közműcégek ügyfélszolgálati irodái, valamint egy bankfiók. A nagyobb épületben kereskedelmi és vendéglátóipari helyiségek bérelhetők, emellett egy nagyobb élelmiszerboltot létesítenének. A tervek szerint a beruházás még 2017-ben megkezdődik.

Zsohár Melinda, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. sajtóreferense elmondta, hogy társaságuk több hónapos kiválasztási folyamat eredményeként csatlakozott a projekthez. A társaság az elmúlt években számos, kétmilliárd forint feletti beruházás lebonyolításában vett részt, például Herceghalmon irodaházat és szállodát építettek.